tanuljunk könnyen és gyorsan

Tanulj játszva

Tanulj játszva

A nyelvtanulás 12 titka

2019. január 30. - Hargitai Anna

Ma különleges cikk akadt a kezembe! Már csak azért is különleges, mert két általam nagyon nagyra tartott személy készítette közösen! Az egyik Tim Ferris, aki a 4 órás munkahét című könyv írója, a másik Benny Lewis, akiről már írtam. Ő az elmúlt években rengeteg nyelvet tanult meg az általa fontosnak tartott szinten (többet C2 szinten), mindössze 3 hónap alatt. Többek közt nálunk is volt, és a magyarral is sikerrel próbálkozott! :) Szerinte nincsen olyan, hogy nyelvtehetség, de vannak jó és rossz módszerek a nyelvtanulásra! Egyetértek Benny!

Szóval ebben a cikkben Tim készít interjút Bennyvel a nyelvtanulási szokásairól, és Benny el is árulja 12 titkát! Most, hogy elolvastam, párat még én sem alkalmaztam… de majd most!

  • Hogyan beszélj a nyelvtanulás első napjától kezdve?
  • Hogyan tanulj meg egy nyelvet pár hónap alatt folyékonyan?
  • Hogyan add el magad szinte anyanyelvűként?
  • Hogyan javítsd a kiejtésed?

Most megtudhatod!

girl-2771936_640.jpg

1 A megfelelő szavakat tanuld a megfelelő módon!

Nem kell minden szót tudni, az angolban például 65%-ban 300 szót használunk… Ismered a Pareto szabályt, ugye? Ki kell választani a nyelvtanulásnak azt a 20%-át, ami a sikereink 80%-ért felelős! Szótanulásra hasznos programként az Anki-t javasolja!

Az ANKI tényleg nagyon jó, én is használom, további szótanulási módszereimről itt olvashattál! Azt a 300 szót én azért megkérdőjelezném, de ezt bízzuk a nyelvtanárokra! Az tény, hogy nem szabad elkezdeni a német-magyar nagyszótár minden szavát megtanulni!

A cikk folytatása itt: http://tanuljtino.hu/a-nyelvtanulas-12-titka/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tanuljjatszva.blog.hu/api/trackback/id/tr514597948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása